Generalforsamling 2021

Årets generalforsamling blir torsdag 23. september 2021. Informasjon om påmelding vil bli sendt ut per e-post i god tid.

Foreningen ønsker ambassadør Kim Pil-woo velkommen!

Vennskapsforeningen ønsker ambassadør Kim Pil-woo velkommen! Ambassdør Kim overtok formelt som Sør-Koreas ambassadør i Norge 24. juni 2021, og skal etter planen bli i tre år. 

Vi takker for et svært godt samarbeid med ambassadør Nam Young-sook og ser frem til forsettelsen!

 

(bilde hentet fra Den Koreanske Ambassadens hjemmeside)

Få med deg det som skjer i foreningen

Følg siden vår på Facebook og bli medlem for å motta e-post om arrangementene våre!

 

10-årsjubileum og generalforsamling 7. september 2019

7. september 2019 feiret Norsk-Koreansk Vennskapsforening sine 10 år! Ambassadør Nam var svært sjenerøs, og bød om lag 100 medlemmer i foreningen på god mat og hyggelig atmosfære i residensen sin. I tillegg til den formelle delen av generalforsamlingen fikk de oppmøtte overvære at Sigurd Skøyen spilte på sin marimba (blant annet sangen Arirang) og medlemmene ble tatt igjennom viktige hendelser i det nå 60 år lange offisielle forholdet mellom de to landene våre i bilder.

President Moon Jae-in på statsbesøk i Norge

Republikken Koreas president Moon Jae-in og førstedame Kim Jung-sook var på statsbesøk i Norge 12. og 13. juni 2019. Karl Johans gate var pyntet med koreanske og norske flagg til ære for gjestene den 12. juni, og dagen etter besøkte presidentparet Bergen. I Oslo holdt presidenten blant annet foredrag i Universitetets aula om arbeidet for fred og stabilitet på koreahalvøya, møtte NORMASH-veteraner på Akershus Festning og han overvar forestillingen "En reise til Korea" i Operaen sammen med Kong Harald, Republikken Koreas ambasadør i Norge Young-sook Nam og om lag 300 andre tilskuere.

Kokkekurs 9. mai 2019

Bilder fra vårt fulltegnede kokkekurs med kursleder Petter Mæhlum 9. mai - vi både håper og tror kursdeltakerne kommer til å lage mye god koreansk mat fremover!

Koreansk hyggekveld/social event 9. februar 2019

Takk for en fin kveld med god mat og hyggelig stemning - og over 110 deltakere!

Utlysning om spennende oppdrag for den koreanske ambassaden med søknadsfrist 15. februar!

Are you interested in Korean culture? Are you looking for experience within the fields of communication, digital public diplomacy, or Korean Studies? Are you a journalist student looking for an interesting voluntary work to fill out your CV? Do you want to gain experience in an international environment? Look no further - we have got the perfect opportunity for you here.

Koreansk hyggekveld/social event 9. februar 2019

Kjære medlem i Norsk-Koreansk Vennskapsforening: GODT NYTT ÅR 2019!

Vi inviterer til koreansk hyggekveld/social event lørdag 9. februar 2019. Fjorårets fest var utrolig vellykket med om lag 100 deltakere! Derfor følger vi opp suksessen med også i år å invitere til fest i Filmkafeen i Dronningens gate 16 fra klokken 17.30. Vi byr naturligvis på koreansk mat og hyggelig samvær med gode gamle venner og med noen nye.

Påmelding må skje per mail innen 1. februar, nærmere detaljer er å finne ved å klikke her.

Hjertelig velkommen!

Matlagingskurs 30. august 2018

Norsk-Koreansk Vennskapsforening avholdt matlagingskurs nummer to i 2018 torsdag 30. august. Kursleder for begge seansene har vært Petter Mæhlum, som har drevet med koreansk mat lenge og var Norges representant til den koreanske matlagingskonkurransen ”Taste of Korea” i 2015.

Deltakerne har fått lære å lage et komplett koreansk måltid, slik koreanerne spiser det, med en hovedrett med kjøtt, en suppe, kimchi, to sideretter og selvfølgelig ris. Videre ble det også undervist om ingredienser som går igjen i koreansk matlaging og hvor du får tak i disse, samt en rask gjennomgang av bakgrunnen for rettene som lages.

KOREA magazine hjem i posten?

Koreas kultur-, sport- og turistdepartement utgir månedlig magasinet KOREA. Magasinet er gratis, sendes kostnadsfritt helt til Norge, og påmeldingen kan gjøres her.

Magasinet tar for seg et svært vidt spenn av temaer, og vil nok falle godt i smak hos de fleste Korea-fans!

Nyhetsbrev-arkiv opprettet

Under "Arkiv"-fanen finnes nå linker til nyhetsbrevene fra den koreanske ambassaden i 2015 frem til november. 

Litteratur og K-POP-møte 24. november!

Velkommen til en spennende kveld!

Første del av møtet er viet samtidslitteratur. Vi har vært så heldige å få besøk av kulturjournalist i Dagsavisen, Gerd Elin Sandve. Hun vil innlede om den koreanske forfatteren Han Kang som tidligere i år vant den prestisjetunge Man Booker International Prize.

Neste sekvens er viet K-pop. Thea Bakke som er nestleder i KPiN (Organisasjonen for Koreansk Popkultur i Norge) vil innlede om bakgrunnen til K-pop-industrien i Korea og utviklingen av K-pop i Norge. 

For påmelding og mer informasjon om møtet, se invitasjonen her.

 

Bilder fra koreansk nyttårsfeiring!

Her finner du bilder fra Vennskapsforeningens feiring av koreansk nyttår i Filmkafeen lørdag 13. februar 2016!

Ungdoms-OL trenger koreansktalende frivillige!

Yuna Kim er ambassadør for lekene. Her står hun foran hoppbakken på Lillehammer!

Language Services for Lillehammer 2016 Youth Olympic Games søker språkassistenter som snakker godt koreansk og kan bidra til en god opplevelse i Norge for alle besøkende fra Sør-Korea. Bli med via frivilligportalen innen fristen 1. oktober. Det finnes også mange andre spennende oppgaver under lekene, for de som ønsker å jobbe med andre ting.

 

Bli med som frivillig her: http://lillehammer2016.no/frivillige

Les mer om Ungdoms-OL her: http://bit.ly/1OnhL70

Taste of Korea 2014

Tradisjonen tro avholdt Vennskapsforeningen matlagingskurs, "Taste of Korea", onsdag 12. november 2014. Kurset ble, i år som i fjor, holdt på Slemdal skole i SFOs lokaler. Kursleder var Yvonne Blindheim, som med god hjelp av fru ambasadør Lee og Marita og Karina fra styret i Vennskapsforeningen. Alle lærte å lage bulgogi og andre gode retter. Som avslutning deltok alle i et hyggelig måltid med rettene som var laget i løpet av kurset. 
 
Det var så stor pågang til "Taste of Korea"-kurset at det ble satt opp et ekstrakurs fredag 5. desember. Dette kurset ble holdt privat hos Yvonne B. som også denne gang var ansvarlig for "opplæringen". En fin workshop ble det.
 
Alle deltakerne på begge kursene har vært utrolig positive og hjelpsomme, og vi tror mange har lært mye om koreanske retter. Et matlagingskurs som dette, eller kanskje det snarere er en workshop med koreansk matlaging, vil vi jobbe for å ha som en fast tradisjon hver høst.
Den koreanske ambassaden har bidratt økonomisk til begge kursdagene, og vi takker varmt for det.
 

Kjøp boken om NORMASH

Norwegian Mobile Army Surgical Hospital (NORMASH) var det norske feltsykehuset i Korea som fra 1951 til 1954 var en del av FN-kommandoens engasjement under Koreakrigen. Det norske feltsykehuset lå operasjonsmessig under USAs åttende armé. I alt 623 nordmenn tjenestegjorde i NORMASH.

Boken "NORMASH - Korea i våre hjerter" innholder bilder og historier fra de utsendte nordmennenes innsats og møte med Korea og landets folk.

For å kjøpe boken, send en mail til luciepfalck@yahoo.no.