Norsk-Koreansk Vennskapsforening ble stiftet i 2009 med formål "å arbeide for fremme av vennskap og forståelse mellom Norges og Republikken Koreas folk".

Styremedlemmer

Lucie Paus Falck

Leder/President i Vennskapsforeningen fra starten i 2009. Far var veteran, tjente i to perioder ved NORMASH. Da det skandinaviske undervisningssykehuset i Seoul, National Medical Center, åpnet i 1958, startet han en to årsperiode der. Lucie var med i et år fra starten i oktober 1958. Er nå pensjonist.

Egil Aksnes

Arbeider som fysioterapeut på eget fysikalsk institutt i Drammen. Har fire adoptivbarn fra Sør-Korea, og har besøkt landet to ganger. 

Marita Nordbø

Har jobbet ved den Sør-Koreas ambassade i Oslo i fem år, først ett år som resepsjonist, deretter fire år som sekretær for ambassadøren. Har utdannelse fra UiO innen fransk, jus og statsvitenskap. Var sommeren 2009 gruppeleder for Homecoming Program i Seoul.

Didrik Bakke Dukefoss

Student ved Universitetet i Oslo. Har morfar som er NORMASH-veteran og koreansk mormor som møttes under Koreakrigen. Besøkte Sør-Korea i 2010 i forbindelse med Peace Camp for Youth, et arrangement for etterkommere av koreaveteraner fra FN-styrkene. 

Karina Castberg

Født i Seoul i 1973 ble adoptert til Norge i 1974. Eier av "Carinas Smak til Behag" og "Cafe Edvard Munch" på Munchmuseet. Har bodd, studert og jobbet i Cambridge MA, Washington DC fra 1998-2004.

Jennie Steidel

Student ved Universitetet i Oslo. Var utvekslingselev på vanlig koreansk skole i Daegu, Sør-Korea 2012-13. Har etter det tolket for privatpersoner og er elev ved Koreansk språkskole ved St. Hanshaugen. Er i tillegg aktiv i Koreaforeningen ved UiO.

Nyeste kommentarer

23.07 | 18:29

Hei. mitt navn er Eun lene Sundeman.
jeg kom til Norge 1971 da jeg ble adoptert. Ønsker mer info om mitt biologiske opphav.

10.04 | 19:17

Jeg ønsker å bli medlem, da jeg er adoptert fra Sør Korea og vil vite litt mere om landet mitt.

08.10 | 10:58

Hei,
Fikk du hjelp for å oversette de papirene ?

29.09 | 12:08

Hei. Jeg er far til en gutt/mann, født i 1976. Han er blitt så voksen nå at han ønsker noe mer info om sitt biologiske opphav.
Jeg har noen papirer på han på koreansk. Er d noen som kan oversette?

Del denne siden